Logo Daritech
BM_Chilliwack Cattle
BM_qualco
BM_Bob-Cat Holstiens
BM_Maarhuis Dairy
BM_Maarhuis Dairy

Beddingmaster

 

Door het combineren van de eeuwenoude wetenschap van compostering met de kennis en middelen van DariTech, zullen melkveehouders in staat zijn om afscheid te nemen van zaagsel en houtkrullen, en verwelkomen zij gehygiëniseerde (exportwaardige) mest als strooisel voor hun koeien. Niet alleen dat, maar ze kunnen dit doen tegen veel lagere kosten dan in eerdere vergelijkbare processen. Zo werkt het:

 

Drijfmest wordt door een speciale scheider gescheiden voor de ideale aanvoer van de BeddingMaster. Het bestaat dan uit 35% droge stof.

 

De afgescheiden vaste stoffen worden in de BeddingMaster gevoerd door het passeren van de opening in de vaste ingang. Doordat de uiteinden van de BeddingMaster niet mee roteren wordt de doorvoer van de trommel verhoogd met meer dan 50%, wat resulteert in meer strooisel voor minder geld. Dit is een resultaat waar we allemaal achter kunnen staan.

 

Het mooie van het composteren van mest vezels is dat de aërobe bacteriën, die de organische stof consumeren, al in de vezels aanwezig zijn, met dank aan de koeien. Eenmaal in de BeddingMaster, maken de bacteriën het werk af waarmee ze in de maag van de koe begonnen zijn. Een ventilator trekt lucht door de trommel, waardoor de lucht zich mengt met de vezels die ronddraaien in de trommel. Binnen enkele uren, heeft de activiteit van de bacteriën de temperatuur gebracht op 55° tot 75° C en het blijft op deze temperatuur zolang het door de trommel beweegt.

 

Capaciteit

Uw bedrijfsomvang is basis voor de keuze uit één van de vier verschillende uitvoeringen van de BeddingMaster.

Type BeddingmasterAantal koeien 
BeddingMaster 5-14175voor 350 koeien boxstrooisel
BeddingMaster 6-20375voor 750 koeien boxstrooisel
BeddingMaster 6-32600voor 1200 koeien boxstrooisel
BeddingMaster 8-401400voor 3000 koeien boxstrooisel

BeddingMaster leasen?

Via Mavasol is het ook mogelijk een lease aan te vragen voor de BeddingMaster. Beoordeling hiervan geschiedt op basis van de door u verstrekte gegevens bij de aanvraag.

Informatie over BeddingMaster

Heeft u belangstelling voor de BeddingMaster of wilt u meer informatie ontvangen?

  • Stuur een e-mail naar info@mavasol.nl óf
  • Vul het contactformulier volledig in

pdf Brochure Daritech Beddingmaster 

 


 

Media van de Daritech Beddingmaster

 

Phone

+31 (0)85 - 30 35 687